ایرانیان جهان

آخرين مطالب

تعهدات خطرناک تیم عراقچی در مذاکرات وین؟ | ماجرای توافق با آمریکا در1400؛ واکنش به یک ادعای جدید | اصرار متهم خسارت‌های برجام به وارونه‌نمایی و تحریف ایالات متحده آمریکا

تعهدات خطرناک تیم عراقچی در مذاکرات وین؟ | ماجرای توافق با آمریکا در1400؛ واکنش به یک ادعای جدید | اصرار متهم خسارت‌های برجام به وارونه‌نمایی و تحریف
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش همشهری آنلاین، کیهان نوشت:
آقای روحانی با تکرار افسانه دروغین امکان احیای برجام در سال 1400، آدرس گمراه‌کننده می‌دهد. وی در دیدار با اعضای شورای مرکزی مجمع ایثارگران گفت: «قبلاً فرصت‌های خیلی خوبی در مذاکرات داشتیم ولی به خاطر اینکه آن آقا رئیس‌جمهور شود و این آقا نشود، فرصت‌ها را از دست دادیم».
وی افزود: «نگذاشتند! تا روحانی ناموفق باشد! علت اینکه هفته‌های آخر کوتاه آمدم برای این بود که فکر کردم این‌ها می‌خواهند به توافق برسند ولی به اسم من نباشد و به اسم رئیس‌جمهور بعدی باشد. گفتم باشد و در شورای ‌عالی امنیت ملی هم گفتم این توافقی که همه قبول داریم باید اجرا شود، بناست در دولت من نباشد و در دولت بعدی باشد.»
اما واقعیت چه بود؟ رجانیوز در این‌باره نوشت: فروردین 1400 و با اصرار دولت روحانی برای احیای برجام، رهبر انقلاب سه سیاست قطعی «لغو تحریم، تضمین و راستی‌آزمایی» را به عنوان خطوط قرمز توافق جدید اعلام کردند و تیم مذاکراتی ایران به ریاست عباس عراقچی برای احقاق این شروط راهی وین شد.
علی واعظ مسئول میز ایران در گروه آمریکایی بحران و از دوستان نزدیک رابرت مالی که مسئولیت تیم آمریکایی را در مذاکرات احیای برجام برعهده داشت، فاش کرد که آمریکا به‌دنبال آن بوده تا در دولت روحانی تعلیق غنی‌سازی 20 درصد در ازای آزادی تنها یک میلیارد دلار از اموال کشورمان را اجرائی کند. این پیشنهاد اهانت‌آمیز آمریکا به ایران نشان می‌دهد که تیم بایدن صرفاً به دنبال بازگشتی نمایشی به برجام در ازای چند امتیاز پیش پا افتاده بوده است.
کاظم غریب‌آبادی، معاون کنونی وزارت خارجه که آن زمان عضو تیم مذاکره‌کننده بود، اعلام کرد که آمریکا شروط زیاده‌خواهانه پرشماری برای توافق قرار داده است. او گفت که آمریکا کل تفاهم را به پذیرش ‌بندی درخصوص گفت‌وگوهای منطقه‌ای گره زده؛ حاضر به لغو دستور اجرائی تحریم تسلیحات نشده؛ حاضر به برداشتن 500 تحریم ترامپ علیه افراد و لغو تحریم کاتسا نشده؛ حاضر به ارائه هیچ تضمینی نشده، حاضر به بحث درباره پرداخت خسارات به ایران نشده؛ خواستار محدودیت‌هایی بیش از برجام شده؛ نپذیرفته که ابتدا آن‌ها باید تمامی تعهدات را انجام بدهند و پس از راستی‌آزمایی، ایران به اجرای تعهداتش بپردازد.
با روی کار آمدن دولت سیزدهم، مشخص شد که ظریف و عراقچی در مذاکرات احیای برجام، به طرف آمریکایی تعهد داده بودند که در صورت بازگشت به توافق، راه «گفت‌وگوهای آتی» درباره مسائل موشکی و منطقه‌ای را باز کنند.
مطالبات آمریکا در مذاکرات به حدی زیاده‌خواهانه بود که رهبر انقلاب در 25 فروردین 1400 صریحاً در برابر آن موضع گرفتند و فرمودند: «پیشنهادهایی که می‌کنند حتّی قابل نگاه کردن نیست». دولت سیزدهم پس از مواجهه با متن پر اشکال و خطرناکی که دولت روحانی قصد امضای آن را داشت، با تهیه دو متن جدید در مذاکرات وین حاضر شد.
علی واعظ اعتراف می‌کند که در دولت سیزدهم، ایران از لحاظ فنی با دست پر به مذاکرات آمد و متنی با جزئیات فراوان برای رفع تحریم به طرف مقابل ارائه کرد. او همچنین به نقل از اروپایی‌ها می‌گوید تیم جدید توانسته امتیازات بیشتری در حوزه رفع تحریم و راستی‌آزمایی به‌دست بیاورد و تصریح می‌کند که بر خلاف توافق دولت روحانی، در توافق دولت سیزدهم، آمریکا بسیاری از امتیازات را پیشاپیش به ایران خواهد داد.
برخی از این بهبودها و امتیازات دولت سیزدهم در مذاکرات به این شرح بود: رد قطعی هرگونه گفت‌وگو در موضوعات دفاعی و منطقه‌ای؛ مستثنی شدن شرکت ملی نفت و بانک مرکزی از قانون کاتسا؛ الزام آمریکا به خارج کردن تعدادی از شرکت‌های مهم از لیست قرمز که آمریکا قبلاً آن را غیرقابل مذاکره دانسته بود؛ عدم مذاکره روی بندهای موسوم به «غروب آفتاب» برجام؛ لغو دستور اجرائی خرید و فروش تسلیحات با ایران؛ عقب راندن آمریکا از مطالبه نابودی سانتریفیوژهای نسل جدید؛ عدم خروج ادوات جدید صنعت هسته‌ای از کشور؛ انجام تراکنش حجیم مالی و راستی‌آزمایی آن در آغاز توافق؛ پذیرش پرداخت خسارت و هزینه بازگشت ایران به شرایط فنی دوران برجام. البته پس از این بهبودها، رخدادهایی از قبیل فتنه 1401 باعث شد تا طرف غربی با اشتباه محاسباتی، گفت‌وگوها را متوقف کند و توافق صورت نگیرد اما نگاهی به تعهدات خطرناک تیم عراقچی در مذاکرات وین نشان می‌دهد که عدم امضای توافق ادعایی روحانی تا چه حد تصمیم درستی بوده و ایران را از کشاندن به چه مذاکرات خطرناکی نجات داده است.
کد خبر 940972 منبع: کیهان برچسب‌ها سید عباس عراقچی ایران و آمریکا خبر ویژه حسن روحانی محمدجواد ظریف سید ابراهیم رئیسی دونالد ترامپ

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1422840/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پایان رویای فینال برای غول بی‌رحم والیبال‌ جهان

رسمی/ بارتوش کورک از زاکسا جدا شد

تیم بازی‌ الکترونیک پرسپولیس در نیمه نهایی لیگ نخبگان آسیا

اتابک: برنامه مبادلات تجاری 10 میلیارد دلاری بین ایران و آفریقا

فولاد مبارکه؛ پل طلایی همکاری ایران و آفریقا در صنعت فولاد

دیدار هیئتی از تونس با عارف

مسجد شاه دو شمشیر افغانستان

آیا دلار سقوط می‌کند؟

الجولانی به آمریکا در مورد اسرائیل تعهد داد

دلار سقوط می‌کند؟

رسانه عبری: از سرگیری جنگ در غزه یعنی تلفات و سرخوردگی بیشتر ارتش

پاکستان: مداخله در 2 جنگ داخلی افغانستان اشتباه بود

حمله مجدد رژیم صهیونیستی به چادرهای آوارگان فلسطینی

رسوایی جدید در پنتاگون؛ تلفن شخصی ابزار شرط‌بندی و فرماندهی هگست

قطب تجارت کشور در کمتر از 24 ساعت به مدار فعالیت بازگشت

کالابرگ الکترونیکی با وصول منابع بودجه ادامه می‌یابد

باید در حوزه حقوق اقتصادی یک تغییر رویکرد، پیشرفت و تعالی اتفاق بیفتد

واکنش نگار عرب به ر‌ویداد بیزینس‌ سامیت

آماده افزایش دو برابری تجارت با آفریقا هستیم

تبادل و انتقال زندانیان ایران و افغانستان در مرز میلک

آمریکا سیگنال‌های مثبت می‌فرستد/ احتمال وقوع مسائل و مشکلات در مسیر مذاکره وجود دارد

افت سوددهی پالایشگران نفت آمریکا در 3 ماه نخست 2025

خبر جدید روسیه درباره صلح در اوکراین

تهدید به ترور نتانیاهو در قلب تل‌آویو

اولین واکنش حماس به انتخاب معاون «عباس»

کاروان ویژه جانبازان با تمهیدات کامل عازم سرزمین وحی می شود

حضور فعال خراسان شمالی در نمایشگاه اکسپو 1404

قانون تأمین مالی تولید جایگاه بانک‌ها را در حمایت از تولید ارتقا می‌دهد

متفاوت‌ترین آپارتمان ژاپن که برای «نمردن» ساخته شده است+عکس

احتمال حضور کامل مهدی طارمی مقابل بارسلونا در لیگ قهرمانان اروپا

دوچرخه‌سواری کوهستان قهرمانی آسیا؛ چینی‌ها مدال‌ها را درو کردند

احتمال استقرار جنگنده‌های اف-35 آمریکا در کره جنوبی

نخست وزیر گرینلند اولین سفر رسمی خود را به دانمارک آغاز کرد

واکنش جدید روسیه درباره صلح در اوکراین

فروش آرد خارج از سامانه سیما ممنوع شد

چرا دلار توافقی پایین نیامد؟

برگزاری آیین بدرقه ملی پوشان گلبان جوان کردستان در تورنمنت بین الملی عراق

ایران‌اکسپو؛ سکوی تزریق سرمایه‌گذاری خارجی به اقتصاد ایران

انفجار در بندرعباس، بورس را ریزشی کرد، دلار را افزایشی

ترخیص کالاهای اساسی از گمرک شهید رجایی آغاز شد

پرسپولیس در نیمه نهایی لیگ نخبگان آسیا

طیبی: حتی در اروپا گلی که زدم برایشان عجیب بود

لوئیز انریکه: پاری سن ژرمن بهترین تیم اروپا نیست

داور بازی رفت آرسنال – پاری سن ژرمن در نیمه نهایی لیگ قهرمانان اروپا مشخص شد

ماموریت، توسعه دیپلماسی شهری

«بورکینافاسو» امتیاز استخراج طلا به شرکت روسی اعطا کرد

آمادگی ایران برای صادرات محصولات پتروشیمی به آفریقا

ورود به هسته سخت مذاکرات؛ در دور سوم گفت‌و‌گو‌های ایران و آمریکا چه گفته شد؟

جنگ تعرفه‌ای ترامپ، روغن را برای هندی‌ها ارزان کرد!

عواملی که سرنوشت مذاکرات هسته‌ای را تعیین می‌کنند